top of page

POE POE POËZIE: een serie live interviews op RARA-radio met een interessante persoon over teksten die hem/haar dierbaar zijn. Teksten als in gedichten, songs/liederen, theaterteksten, performances. Eigen werk of dat van anderen, geschreven of gezongen, oude opnames of live voorgedragen. Muziek daarbij gekozen door Jeroen van Keulen.

AFLEVERINGEN:

Daan-poepoe-foto.jpg

Danielle Lemaire 11/03/2021

Een lyricus en totaalkunstenaar over haar diepe passie voor Nick Drake, haar onderzoek naar deze zanger en cultfiguur en haar boek You Know I Am Not There. Met muziek van Drake, zijn moeder Molly en van Danielle zelf. Poëzie van William Blake.

terugluisteren

jolandakooijmans-annebroeksma-poepoepoez

Anne Broeksma 06/05/2021

Over haar bundel Vesper en het zijn van mens, via schubdier, stormvogel, hert, muis, pad, rat en een uit de kast gegroeide hand. Met Kirill Medvedev, Alexis de Roode, Marije Langelaar, Eva Cox, Koenraad Goudeseune en Dick Hillenius.

terugluisteren

jolandakooijmans-anouksmies-poepoepoezie

Anouk Smies 03/06/2021

Over haar bundel 'de drang om niemand af te maken'. Met teksten van Rumi, Nâzim Hikmet, Armando en de ramlust van Peter Pan Speedrock. Een gesprek over de donkere kant, over helden en verdrukten, gespierde moshpitmannen, de macht van het onzichtbare.

terugluisteren

ineke-foto socialmedia.jpg

Ineke van Doorn 01/07/2021

Een verhalentekenaar en -schilder over de extra laag die ze over de werkelijkheid legt, nieuwe vertelvormen, het aantrekkelijke van de 19e eeuw en het totaal witte schilderij. Met o.a. Penny Dreadful, Jeanette Winterson, Leanne Shapton, Nick Cave en Alessandro Barrico.

terugluisteren 

bottom of page